פברואר 2018
example

חוברות "כדאי לדעת" של פרופ' אילון סולן מאוניברסיטת תל אביב נכנסו לתוכנית הלימודים

הפרויקט "כדאי לדעת" שיזם אילון סולן, פרופסור בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב ומנהל תוכנית בנו ארבל לתלמידים צעירים מוכשרים במתמטיקה, צובר תאוצה; אחת החוברות כבר נכנסה לתוכנית הלימודים למגמה המדעית-טכנולוגית לחטיבות הביניים.

מטרת הפרויקט להנגיש רעיונות חשובים במדע וברוח לילדים ולבני נוער, ולעודדם להרחיב את הדעת ולהתעניין במדע וברוח. ההנגשה נעשית באמצעות חוברות קצרות, שנכתבות ברובן על-ידי חוקרים מובילים מאוניברסיטת תל אביב.

"למיטב ידיעתי, זהו הפרויקט היחיד מסוגו בעולם", אומר פרופ' סולן. "ילדים אינם פחות חכמים מאיתנו. הידע שלהם עדיין אינו רחב והניסיון שלהם פחות עשיר, אך חשיבתם עמוקה ומקורית כשלנו – ולעיתים אף יותר. זכותם של הילדים להכיר את הרעיונות החשובים במדע וברוח, וחובתנו למצוא את הדרך להציג את הרעיונות האלה בשפתם וברוחם של התלמידים."

חוברות "כדאי לדעת" הינן חוברות לעבודה עצמית, הנותנות מענה לתלמידים שעבורם תוכנית הלימודים הרגילה אינה מאתגרת דיה. החוברות מאפשרות לבני הנוער להיחשף למגוון רחב של תחומים אקדמיים; כלומר, לנושאים שאינם חלק מתוכנית הלימודים, לא בחטיבות הביניים ולא בבבתי הספר התיכוניים. החוברות מפורסמות חינם באתר האינטרנט של הפרויקט: https://goodtoknow.tau.ac.il/.

בנוסף לאתר, מופצות החוברות דרך אתר האינטרנט של משרד החינוך. החוברות עלו לאתר "קדימה מדע", המשרת 4,500 תלמידים חולים שאינם לומדים בבית ספר, ופרופ' סולן מספר שהוא במגעים עם משרד החינוך לשילוב החוברות כמענה לחלק מהדרישות לתעודת בגרות.
"הפרויקט התחיל לפני כשנה", מספר פרופ' סולן, "והתגובות אוהדות מאוד. מורים משוועים לחומרי העשרה בחטיבות הביניים ומקבלים בשמחה את החוברות, וגם התגובות מהתלמידים חיוביות. לפני שחוברת יוצאת לאור היא נשלחת לבני נוער, ואנחנו מתקנים אותה בהתאם לחוות הדעת שלהם. בעתיד, אני מקווה שתהיה לנו גם סדרה של סרטונים, או כל מדיה עתידית שבני הנוער יצרכו".

עד כה פורסמו ארבע חוברות, שתיים במתמטיקה ("מבוא ללוגיקה מתמטית" מאת פרופ' אילון סולן ו"על השורש הריבועי של שתיים ושורשים נוספים" מאת פרופ' דוד גילת), אחת במשפטים ("מבוא לדיני חברות" מאת פרופ' אוריאל פרוקצ'יה) ואחת בנושא "מבוא לפילוסופיה של המשפט" מאת פרופ' אלון הראל.

חוברות נוספות נמצאות בשלבי כתיבה מתקדמים: "מבוא לתורת הקבוצות" מאת פרופ' רון אהרוני, "על בעיות פשיטת רגל בתורת המשחקים" מאת אורן יובל ואוריאל וינץ, "מבוא לאבולוציה" מאת פרופ' עמרם אשל, "קבלת החלטות" ו"זמן למחשבה" מאת ד"ר עדנה כצנלסון ופרופ' עמירם רביב, "משפט ציבורי ומשפט פרטי" מאת פרופ' אלון הראל ו"גבולותיה של ארץ ישראל ומדינת ישראל" מאת פרופ' גדעון ביגר.
"אם כל חבר סגל יכתוב חוברת בתחום ההתמחות שלו, ייחשפו בני הנוער לחזית המחקר המדעי העולמי, ואני משוכנע שהדבר 'יפתח להם את הראש' ויעודד אותם להעמיק את הידע וללמוד באוניברסיטה," אומר פרופ' סולן.

 

example
 
יוצא לאור על ידי מערך הדוברות
ליצירת קשר:
[email protected]

צרו דפי נחיתה באמצעות inwise - שיווק בענן לעסק שלך